19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de Denizler anıldı

İzmir'de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı, emperyalizme karşı onlardan öğrenerek, birleşik mücadele yürütme çağrısı yapıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı. 

"6 Mayıs'ı unutmadık. Denizlerin mücadelesinde birleşelim" pankartının açıldığı eylemde, "Deniz Gezmiş ve 68 gençlik önderleri, emperyalist saldırganlığa ve sömürüye karşı işçi, köylü ve emekçilerin, ezilen halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgeleşmiş isimleridir. 1968 gençlik hareketi akademik özgürlükler için, bilimsel ve demokratik eğitim için Üniversitelerde boykotlar, işgaller, yürüyüşler, forumlar gerçekleştirmiştir. İşçilerin grev ve direnişlerine, sendikal örgütlenme mücadelesine, köylülerin emperyalist sömürüye karşı mücadelelerine destek vermişlerdir" denildi.

Emperyalizme karşı ezilen halkların bağımsızlık mücadelesini destekleyen, Türkiye'nin ABD ve NATO'nun ileri karakolu haline getirilmesine karşı çıkarak, Amerikan 6. filosunu ve askeri üslerini protesto eden Gezmiş, İnan ve Aslan'ın Filistin halkının özgürlük mücadelesine katıldığı , Siyonist İsrail devletini koruyan Kürecik radar üssüne dikkat çektikleri, Zap köprüsünü inşa ederek Kürt ve Türk halkının kardeşliği, eşitliği, ortak geleceği için hem fiziki hem de simgesel anlamda çok önemli bir temel inşa ettiği hatırlatıldı.

Eylemde, "Üç fidanın ışığı,  bugün de yolumuzu aydınlatıyor, sömürüye, baskıya, faşizme ve her türlü gericiliğe karşı demokrasi, eşitlik, özgürlük taleplerinde Deniz'lerin mücadelesi ilham vermeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama sloganlarla sona erdi.