27 Temmuz 2024 Cumartesi

İsrail kuşatmasındaki hastanede bebek cenazeleri bulundu

İsrail tarafından kuşatma altına alınan El-Nasr Çocuk Hastanesinde, ateşkes süreciyle birlikte hastaneye giren sağlık ve basın emekçileri, ölüme ve çürümeye terk edilen prematüre bebeklerin cenazelerini buldu.

Siyonist İsrail devleti Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarında 10 Kasım günü el-Nasr Çocuk Hastanesi'ni de kuşatarak içerisindeki sağlık emekçileri ve hastaları hastaneyi boşaltmaya zorlamış, ancak küvezdeki bebeklerin çıkartılmasına izin vermemişti.

İsrail devleti ve Hamas arasında gerçekleştirilen mutabakat sonucu "geçici ateşkes" sağlanmasıyla, el-Nasr Çocuk Hastanesi'ne giden sağlık emekçileri ve basın emekçileri, yoğun bakım ünitesinde küvezlerde yer alan 5 prematüre bebeğin yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin çürümeye terk edildiğini ortaya çıkardı. Bebeklerin, İsrail ordusu hastaneyi kontrol altına aldıktan sonra yaşamlarını yitirdiği Gazze Sağlık Bakanlığı ve Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi tarafından da doğrulandı.

Hastanenin tahliyesinden Uluslararası Kızılhaç sorumluydu. Uluslararası Kızılhaç'ı, bebeklerin katledilmesinden sorumlu tutan hastane müdürü Mustafa el-Kahlot, uluslararası kurumdan herhangi bir cevap almadığını aktardı.

Daha önce de çok sayıda prematüre bebek, siyonist İsrail ordusunca El-Şifa hastanesine uygulanan ambargo ve kuşatma sonucu yaşanan elektrik kesintilerinden kaynaklı hayatlarını kaybetmişti.