20 Mayıs 2024 Pazartesi

Türk devleti Rojava'da tüm kentleri hedef alıyor

Dün Hakan Fidan'ın Ankara'da basın toplantısında Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını hedefleyen sözlerinin ardından saldırılar hızlandı. Faşist Türk devletinin Heseke kantonuna ve Qamislo'ya bağlı ilçelere gerçekleştirdiği saldırılarda, halka içme suyu sağlayan barajlar da yer alıyor. Saldırılarda şehit düşen ve yaralananlar var.

Hesekê'nin Sefiye beldesinde kiremit fabrikasına yönelik dünkü saldırıda 4 işçi yaralandı. Dün itibariyle Hesekê çevresinde SİHA hareketliliğinin yoğun olarak sürdüğü kaydedildi.

Sabahın ilk saatlerinde Hesekê'ye bağlı Mişêrfa Himê köyü savaş uçaklarınca hedef alındı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Hesekê'de ikinci saldırı Mişêrfa Mahallesinde Hama istasyonu yakınında bir araç SİHA'lar tarafından bombalandı. Yaşamini yitirenler ve yaralılar olduğu öğrenildi.

Üçüncü saldırı ise Serêkaniyê göçmenlerinin kaldığı Waşûkanî kampı çevresinde bir araç hedef alındı. Bu saldırıda da şehitlerin olduğu bilgisine ulaşıldı.

TÜRK DEVLETİ ROJAVA'DA TÜM KENTLERİ HEDEF ALIYOR
Qamişlo 'ya bağlı Çilaxa da halka içme suyu sağlayan baraj bombalandı. Ve ardından Amûdê'nin güneyinde bulunan Til Hebeş köyü hedef alındı. Köye dönük yapılan saldırılara dair henüz detaylar öğrenilemezken yaralı ve şehitlerin olduğu ve maddi hasar yaşandığı bilgisine ulaşıldı.

Saldırılarda Hesekê'nin kantonunun Til Temir ilçesinin batısındaki El Tawila köyü SİHA'larca hedef alındı. Ayrıca Hesekê'deki Xerbi Barajı Elektrik Santrali SİHA ile bombalandı. Söz konusu yerden Hesekê ve kırsalının büyük bir bölümünün elektrik ihtiyacı sağlanıyor.

Qamişlo kantonunun Tirbespiyê kentinde de Seîde petrol istasyonu bombalandı. Tirbespiyê ilçesinde bulunan 2 ana istasyon ve bölgedeki en önemli stratejik yapı olan Seîde petrol istasyonu, aynı zamanda ilçenin kuzeyindeki 15'ten fazla köye ve birçok iletişim kulesine elektrik sağlıyor.

TÜRK DEVLETİNE AİT SİHA DÜŞÜRÜLDÜ
Uluslararası Koalisyon güçlerinin bulunduğu Tel Beydar üssüne ait bölgede dolaşan Türk devletine ait "Bayraktar" keşif uçağı üsse yakın bölgede düşürüldü.